Inhoud en doel van de trainingen

Sportief wandelen op maandag- en vrijdagochtend

Maandagochtend
20150324 De Bleek IMG2039
Een gevarieerd programma in bos of duin op een overwegend vlak terrein in het PWN gebied tussen Castricum en Egmond Binnen of Heiloo in het bos of maalwatergebied.
Deze training bestaat uit een stukje inwandelen en een warming up, gevolgd door een kern met diverse tempowisselingen. De training wordt afgesloten met een stukje uitwandelen en een cooling down.
Het doel van deze training is het verbeteren van houding, conditie en kracht.
Deze training is ook geschikt voor beginnende sportief wandelaars.
IMG_0383 copy

Vrijdagochtend
Eveneens een gevarieerd programma in bos of duin op een zowel vlak als heuvelachtig terrein in het PWN gebied tussen Castricum en Bergen, maar ook in het SBB gebied van Bergen tot Groet.
Deze training begint ook met inwandelen en warming up, waarna een wisselend programma dat kan bestaan uit korte tempo wisselingen of lange tempo wisselingen cq heuveltraining.
Het doel van deze training is eveneens het verbeteren/behouden van houding, conditie en kracht. Deze training is vooral bedoeld voor sportief wandelaars die gedurende lange tijd een hoog tempo kunnen volhouden.
IMG_0186 copy 2

Nordic Walking op dinsdag- en zaterdagochtend

Dinsdagochtend

Hier kan een keuze gemaakt worden uit enerzijds een pittig programma met zowel korte maar ook lange stevige tempo wisselingen cq heuveltraining. Of een wat rustiger programma voor diegene die de intensiteit van de snelle groep te hoog vinden maar wel in staat zijn het anderhalf uur vol te houden. Deze training bestaat uit kortere tempo wisselingen en een wat kortere afstand.
Beide trainingen vinden plaats in het PWN gebied tussen Castricum en Bergen en in het SBB gebied van Bergen tot Groet.
20150324 De Bleek IMG2048

Het doel van deze trainingen is het verbeteren/behouden van conditie, kracht en techniek. Om aan deze trainingen deel te kunnen nemen moet men een cursus Nordic Walking gevolgd hebben en over eigen poles (stokken) kunnen beschikken.
Een cursus Nordic Walking kan in overleg met de trainers verzorgd worden.

Zaterdagochtend
20150328 Karpervijver IMG2062
Een twee uur durend programma met als startpunt de Karpervijver, officieel het meer van Vogelenzang. We lopen in het PWN gebied tussen Heemskerk en Egmond-Binnen en het strand van Castricum.
De training varieert per week van pittige duin en strand tempo’s naar de vlakkere zandpaden. Doel van deze training is het behoud van uithoudingsvermogen, kracht en techniek.
20150328 Karpervijver IMG2067

Om aan deze training deel te kunnen nemen is het noodzakelijk de Nordic Walking techniek onder de knie te hebben en eigen poles (stokken) mee te nemen.


Training op donderdagochtend
De start is vanaf de Karpervijver of het meer van Vogelenzang zoals de officiële naam is.
Deze training van één uur is voor degene die herstellende zijn van een ziekte of operatie (denk aan heup of knie) en weer lekker willen bewegen.
Tijdens deze training worden regelmatig oefeningen gedaan zoals balans, coördinatie en kracht.
Doel van de training is het verbeteren van de algehele conditie, kracht en lichaamshouding.
In deze groep kan met of zonder poles (stokken) meegelopen worden.