November 2016

Huisshow Liesbeth Walsarie

foto flyer 1 (1)
Kom ook naar mijn HUISSHOW..( zie bijlage)
Ik beschilder zijde en verkoop dat normaal op markten en braderieën in combinatie van leuke tasssen, sieraden, handschoenen en hoeden.
Maar één keer per jaar in een HUISHOW.


Met vriendelijke groet,
LIesbeth Walsarie.

Klik hier om de de flyer als pdf te openen..

Wandelweekend april 2017

In de jaarvergadering is afgesproken dat Conny, Ruud en Theo een wandelweekend gaan organiseren op 21, 22 en 23 april 2017.

Om te inventariseren wie er meegaan en dus zo snel mogelijk een accommodatie te regelen verzoeken, wij jullie zo snel mogelijk bijgaande enquête in te vullen en terug te sturen per mail!


Alvast dank en sportieve groet,


Klik hier om het enquete formulier te openen. Na invullen en opslaan kun je het ingevulde formulier mailen naar voeteninbeweging2002@gmail.com of gebruik het contactformulier op de website.

Alkmaarsche Oratorium Vereniging 12 november

Als enthousiaste alt bij de AOV maak ik graag reclame voor ons aanstaande concert:
 
EEN KRITISCHE EN EEN VROME COMPONIST

De Alkmaarsche Oratorium Vereniging brengt op zaterdag 12 november in de Grote of Sint Laurenskerk missen van twee compleet andersdenkende componisten ten gehore.

"Streben nach dem höchsten der Kunst" - met deze woorden kondigde Franz Schubert zijn Messe in As-Dur aan.
Hoewel Schubert (1797-1828) niet geheel kritiekloos tegenover het dogma van de katholieke kerk stond, componeerde hij gedurende zijn hele carrière missen. De eerste 'grote' van zulke missen was deze 'Messe in As-Dur' D.678 uit 1822. Het componeren ervan hield Schubert drie jaar lang bezig en hij herzag de partituur achteraf ook nog eens; een getuigenis van de hoge verwachtingen die Schubert van zijn nieuwe mis had. Het is dan ook met vijfenveertig minuten een langere mis dan voorgaande modellen en bevat een inventief geïnstrumenteerde orkestpartij en, zoals in vele katholieke missen uit die periode, een tamelijk theatraal opgezette muzikale uitbeelding van de Latijnse mistekst.
 
Na de pauze volgt het Te Deum van Bruckner (1824-1896). Deze zeer vrome Oostenrijkse componist schreef in 1884 een groots opgezette koorsymfonie onder de naam Te Deum. De eerste versregel van deze uit de Middeleeuwen stammende hymne is: U God loven wij; U, o Heer, belijden wij. Hij droeg het werk op voor de glorie van God.
Bruckners wens was aan zijn onvoltooide negende symfonie een koorgedeelte te plakken zoals zijn voorganger Beethoven eveneens met zijn negende had gedaan. Het is er niet van gekomen. Toch zijn er dirigenten die het Te Deum uit eerbetoon als slotstuk van de negende symfonie laten spelen. Orkest en koor zetten massaal en jubelend de eerste regel in: Te Deum Laudamus. Hierna volgen vier solostemmen: het Tibi omnes Angeli (U loven alle engelen), gevolgd door het Sanctus, uitgevoerd door het koor. Een hoogtepunt van dit werk is de smeekbede Te ergo voor tenorsolo. Even later zingt de tenor samen met het vrouwenkoor: Maak Uw volk zalig. Ook een hoogtepunt is het machtige Fiat misericordia (Heb erbarmen, wij hebben onze hoop op U gesteld).
 
De solisten bij beide stukken zijn: Hanneke de Wit – sopraan, Sara Klein Horsman – alt, Hans de Vries – bas, Seil Kim – tenor.
Het geheel wordt begeleid door het Promenadeorkest en staat onder leiding van dirigent Johan Akerboom.

De kerk is open om 19.30 uur. Aanvang van het concert  is om 20.15 uur. Kaarten kosten € 28,- inclusief een kop koffie of thee in de pauze.

Ik hoop velen van jullie die avond in de kerk te mogen begroeten. Zou ik heel leuk vinden!

Met vriendelijke groet,
Yvonne Looijesteijn
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver