June 2022

Mystery Guest vib 20 jaar

WANDELEN MET DE MYSTERY GUEST
zaterdag 25 juni 2022

 
Daar komt hij aan . . . de Mystery Guest, Zo op zijn fiets uit Papoea-Nieuw-Guinea. Met vlag en neusbotje en een heerlijke wilde haardos.
Hij remt te laat . . . en zijn neusbotje schiet los!
En ja hoor . . we herkennen natuurlijk de initiatiefnemer van de VIB van 20 jaar geleden: Marcel Pool.
 
Hij heeft er zin in en stuurt ons meteen de hoogste trap van de omgeving op: ruim 150 treden. Hijgend komen we boven en mogen gelukkig even genieten van het prachtige uitzicht.
Persoonlijk ben ik hier nog nooit geweest en met mij misschien wel meerdere van de groep die bestaat uit 20 personen.
Marcel heeft een heel programma voor zowel lichaam als hersenpan voorbereid.
 
Op een groot grasveld worden alle spieren losgemaakt en haalt hij ballen tevoorschijn om onze behendigheid te testen en linksom en rechtsom goochelen wij met namen en geboorteplaatsen van de deelnemers. We horen geboorteplaatsen voorbij komen als: Rotterdam, Den Haag, Hoogkarspel, Amsterdam, Vlagtwedde, Hengelo (Overijssel), Berghem (Noord Brabant), Castricum, Heiloo, . . . . .
 
Nadat alles is opgefrist en warm gedraaid gaat het wandelen echt beginnen. Marcel heeft een behoorlijke tocht uitgestippeld en volgens mij is hij vergeten dat de groep 20 jaar ouder is geworden na de start in 2002! Wat een tempo.
Gelukkig is Marjolein erbij om af en toe even op de rem te trappen en een kortere route in te lassen.
Bij de coolingdown memoreert Marcel nog even aan het ontstaan van de VIB en hoe trots hij is dat het initiatief van destijds “samen buiten, samen bewegen” nog steeds wordt voortgezet.
 
Precies om 12.30 uur komen we aan bij de Oude Keuken op het GGZ terrein. De twee gereserveerde tafels voor 20 personen staan al klaar en we kunnen kiezen: groentesoep of paprika-venkelsoep met toast en diverse smeersel voor op de toast.
 
Lia houdt nog een kort woordje en overhandigt aan Marcel een flesje wijn als dank.

Tekst en foto's aangeleverd door Lia Geurts

Mysteryguest
DSC00917
Verzamelen

DSC00916
SAM_8632
SAM_8634
SAM_8633


Bram en Lia
SAM_8636

SAM_8638
SAM_8637
SAM_8644
SAM_8645
SAM_8640DSC00927DSC00929DSC00931DSC00933DSC00934SAM_8648

Luilak 2022

unknown
Om halfzeven…..

ging op Luilak bij veel Vibbers de wekker af. Van Bergen tot Castricum werd het helse apparaat tot zwijgen gebracht. Maar goed, je bent Vibber of niet en aankleden was niet nodig; dresscode was immers pyjama chique. Ontbijten was ook niet nodig aangezien Danny, Agnes en Myrelva daarvoor zouden zorgen.


unknownunknownunknownunknown

Om 7 uur werd onder leiding van Henriëtta het lichaam wakkergeschud. Deze wake-up call was hard nodig aangezien de te wandelen route door het Parnassia terrein Dijk en Duin voerde. Dit is een risicovolle aangelegenheid aangezien de oorspronkelijke bewoners van dit terrein soms ook op dit tijdstip in nachtkleding een ommetje plegen te doen. Lia had extra moeite gedaan voor haar outfit en vormde aldus een risicogroep op zich!
Om misverstanden te voorkomen hield Karel haar in de gaten en maakte, zodra er andere ‘wandelaars’ in beeld kwamen, luid en duidelijk opmerkingen als “rustig aan meisje, we zijn bijna thuis”.

unknown

Gelukkig was het verder rustig in het bos en naderde dit ietwat excentrieke clubje de locatie waar een uitgebreid champagneontbijt stond te wachten. De champagne werd geserveerd door ons jarige lid Danny, die toevalligerwijs precies op deze Luilak zaterdag haar 75e (of was het nou 57?) verjaardag vierde.

unknownunknownunknown

De VIB zou de VIB niet zijn als er niet onder leiding van Jan verkleed werd. Let met name op de uitklaporen van de hoofddeksels! Aldus betrad dit uitzinnige gezelschap al zingende het PWN terrein. Inmiddels was het al halfnegen en werden wij verbaasd gadegeslagen door grote groepen vrolijk uitgedoste mountainbikers. Enig verschil is dat zij er altijd zo uit zien.

unknownunknownunknownunknownunknown

Rest mij nog te zeggen dat het ontbijt rijk en overvloedig was en dat we alweer een onvergetelijk evenement met de VIB hebben mogen meemaken.

unknownunknownunknown

Dank aan alle Vibbers die deze Luilak hebben georganiseerd.

Karel.

Paarden in de duinen

Om van te genieten.

Ze zijn gemaakt door de man van Maran tijdens de wandeling van afgelopen vrijdag in de duinen bij De Fransman.

IMG-20220603-WA0000

IMG-20220603-WA0001

IMG-20220603-WA0002
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver